Blog Avila coaching

 

Op deze pagina vind je een aantal blogs van Avila coaching.
Door op de titel van een blog te klikken ga je naar de website van Avila coaching en kun je de hele blog lezen.

Veel plezier!

 

Avila coaching biedt coaching, psychosociale therapie en hypnotherapie voor heling en welzijn. Gevestigd in Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant en America, Limburg
 1. Persoonlijke ontwikkeling

  Levenskunst

  Persoonlijke ontwikkeling en groei

  Op de vraag wat een gelukkig en zinvol leven is, kan moeilijk een eenduidig antwoord gegeven worden. Ieder mens is uniek en de omstandigheden en cultuur waarin wij opgroeien en leven zijn dat ook. Mensen willen gelukkig en zinvol leven, maar hoe bereik je dat in een wereld die veel van je vraagt en voortdurend veranderd?

 2. Gezonde relaties - omgaan met grenzen

  Gezonde relaties – omgaan met grenzen

  Mensen leven in een spanningsveld tussen de behoeften aan sociale verbinding en individuele vrijheid. Het aanvoelen en respecteren van grenzen zijn daarvoor belangrijke vaardigheden.

  Territorium gaat over je gevoel van wat van jouzelf is en waar jij over gaat. Wij willen dat er integer met ons wordt omgegaan en dat onze grenzen worden gerespecteerd. En dat omvat niet alleen je materiële bezit maar ook je psychologie en je lichaam.

  Als grenzen bewust of onbewust niet worden gerespecteerd ontstaan er conflicten en kunnen mensen en relaties beschadigd worden. Als grenzen overschreden (dreigen te) worden komt er automatisch een reactie op gang van vechten, vluchten, verstijven of verslappen.

  Wiens taak is het?

  Je kunt problemen verwachten als mensen zich ongevraagd gaan bemoeien met de taken van een ander – al is het alleen maar door het geven van ongevraagd advies. Zoals in het volgende voorbeeld.

 3. Empathie

  Wat is empathie?
  In Verbindend communiceren is empathie een belangrijk begrip, maar wat is empathie eigenlijk en waarin verschilt het van sympathie en compassie?

 4. Recept tegen eenzaamheid

  Taal van vervreemding omzetten naar verbinding


  Wij hebben behoefte aan verbinding met anderen, maar we willen ook graag onszelf kunnen zijn.
  Welke taal kun je gebruiken als je wilt opkomen voor jezelf zonder dat er verwijdering of conflict ontstaat?

 5. Autonomie in relaties - hoe doe je dat?

  Autonomie binnen relaties - hoe doe je dat?

  Relaties worden sterker als je leert inzien en accepteren dat de ander een afzonderlijk persoon is met eigen gevoelens en behoeften. Carl Rogers, psycholoog (1902-1987)‍‍

  Hoe doe je dat; verbinding maken met een ander en toch autonoom blijven? In deze blog vertellen we je graag iets over het verlies van autonomie binnen relaties, co-dependentie, en hoe je Verbindend communiceren kunt inzetten om daaruit te komen.